Tips inför mellandagsrean

Var ute i god tid. Läs: häng på låset första rea-dagen! Det finns otroligt många rutinerade rea-shoppare och de vet vad som är hett byte så är du inte där i tid är risken överhängande att det som blir kvar är plaggen som kommer att vara fantastisk ute om bara ett par veckor, alternativt noppa sönder sig efter en tvätt.

Prioritera rätt. Att köpa sladdriga bomullstoppar på H&M för 39,50 kr är ett klassiskt rea-nybörjar-misstag. Hade du verkligen velat ha den totalt intetsägande acryltoppen hade du köpt den för 79,50 kr. Nej, siktet ska vara inställt högre, det är nu du har chansen att handla saker som du normalt inte har råd med ? väskor i läder, tröjor i merinoull och scarfar i siden.

Klä dig rätt. Det kan låta banalt men är du en seriös shoppare kan saker som skoskav eller värmeslag inte stoppa dig. Sköna skor, kläder som går lätt att ta av och på, skippa den gigantiska ytterjackan ? där är de tre viktigaste grundreglerna. Det kan även vara värt att tänka en extra gång när du väljer väska, att ha händerna fria är skönt men en stor ryggsäck kanske inte är optimalt...

Re(a)tikett. Många tror av någon outgrundlig anledning att det är fritt fram att bete sig hur som helst när det är rea. Kläder ska inte slängas på golvet (trillar något av en galge ? häng tillbaka), lämna inte make-up fläckar efter dig på kläderna, häng tillbaka saker du provat och framförallt var trevlig mot folk runt omkring dig.

Ensam är stark. Rea är en enmanssport och jag tror att alla förstår varför.

Se upp för gammal skåpmat. När det är rea försöker butikerna ofta bli av med gammalt bottenskrap som de har haft liggandes på lagret. Helt förståeligt men det är inte okej att hänga ut dem bland säsongens reavaror och försöka sälja dem till 30% när det är plagg som butiken inte blivit av med på flera år, sånt hör hemma i fyndhögar (som för övrigt borde heta skräphögar).

Eftersträva perfektion. Du ska aldrig (nej inte ens om det är 70%) nöja dig med något mindre än perfektion. Finns tröjan du ville ha bara kvar i en annan färg än den du spanat in ? strunta i det, du hade aldrig köpt den i lejongult om det inte var rea! Finns klänningen bara kvar i en storlek större än vad du normalt brukar ha ? strunta i den, du kommer aldrig att använda kläder i fel storlek! Alla konstiga tankar som ?egentligen behöver jag en stor väska men en miniväska som inte rymmer något kan ju också vara bra ? bör göra att du drar öronen åt dig, du är nämligen precis på väg att göra ett felköp. Är det inte kärlek vid första ögonkastet är det bara att lägga tillbaka!

Ladda upp reserverna. Att försöka reafynda efter en lång partykväll eller på tom mage är som bäddat för katastrof. Utvilad, mätt och laddad bör man vara för att inte tappa fokus och komma hem med felköp.

Rea på nätet. Glöm inte att hålla koll på webbshopparna de brukar ha bra rea och man slipper dessutom att trängas!

Http://www.aftonbladet.se/mode

Kommentarer
Postat av: s

haha jag todde du hade kommit på dom själv först, jag ba shiiiit :D

2007-12-26 @ 14:51:45
URL: http://enchantings.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback