Kexchokladpaj
Ingredienser, passar en normal form med löstagbar kant
200 gram kexchoklad
4 msk smör/margarin
150 gram choklad efter smak
1 tsk vaniljsocker (mindre om du tar ljus choklad)
3 äggulor
0,5 dl grädde
Tillagning
Krossa kexchokladen i matberedare. Blanda med det smälta smöret och bred ut i den smorda formen. Grädda i 6 minuter, 175°. Låt svalna.
200 gram kexchoklad
4 msk smör/margarin
150 gram choklad efter smak
1 tsk vaniljsocker (mindre om du tar ljus choklad)
3 äggulor
0,5 dl grädde
Tillagning
Krossa kexchokladen i matberedare. Blanda med det smälta smöret och bred ut i den smorda formen. Grädda i 6 minuter, 175°. Låt svalna.
Smält chokladen. Blanda i grädde, äggulor och vaniljsocker. Låt svalna lite, bred sedan ut över formen.
Kyl! Ätbar efter kanske två timmar i frys. Som godast dagen efter.
Servera till kaffe, kanske med lite vispad grädde.Kommentarer
Trackback