Mat som du helst ska slippa.

Nu till sommaren så vill man helst ha en så kallad "perfekt kropp". Varför så inte börja tänka på redan nu vad du äter och vad du inte ska äta. Här har jag några tips till dig vad du helst inte ska äta eller dricka.

Läsk, - Läsk är aldrig bra att dricka, det gör att du går upp i vikt. Prova isället nån bättre och även godare som kanske en mer, festis eller t.o.m vatten!
Vitt bröd, - Alla tjatar om fullkorns bröd hela tiden. Och det är det du ska äta. Släng bort det gamla vita och onyttiga brödet och byt ut det mot ett bröd som är rikt på fullkorn istället.
Pasta, - Visst är pasta bra, men inte vanlig pasta längre. Nu är det fullkornspasta som gäller. Även om det inte smakar lika gott så är det ändå fortf. bättre för din kropp.

Som alltid så ska man försöka att undvika kakor och alla sötsaker som finns hemma eller i affären. Satsa på en frukt istället. Där har du både nyttiga saker och även vitaminer som din kropp behöver.

Det som är viktigast är egentligen att äta FEM mål om dagen. Frukost, lunch, mellan mål, middag och kvällsmål.
Men detta är inte alltid så lätt. Det svåraste för många är att ibland hinna med frukost eller mellan mål. Men frukosten är dagens viktigaste måltid!
Som frukost så ska du äta någonting som håller dig mätt tills att det är dags för lunch, som te.x gröt, fil med flingor eller macka med någon yogurt. Lunchen ska ofast bestå av en lite mindre måltid än middagen, men det ska ändå vara mättande. Mellan mål kan däremot vara korv, mackor, frukt. Ja nått lätt men ändå nyttigt.
Middagen ska oftast vara stor och mycket nyttig och med många grönsaker! Medans kvällsmålet bara kan ebstå av några mackor hårt bröd eller kanske en tallrik kräm med mjölk.

Så om du vill gå ner i vikt så ska du absolut inte sluta äta. Utan börja äta mer och nyttigare!
Och om du inte rör på dig regelbundet så kan det också vara ett problem! ut och gå eller spring.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback