Bra sommarläsning

Kunde man någonsin tänka sig att jag skulle komma med bras förslag om sommarläsning? Hur som helst så har jag hittat ett par böcker som jag gärna skulle dela med. Dom är pefekta att läsa nu under semestern eller kanske bara att ligga och läsa hemma i sängen. Njuuuuut...

Richard och Leila älskar varandra och nu väntar de sitt första barn. De är lyckligare än någonsin, men snart mörkar mörka moln att samlas i horisonten. Och allt har med en annan kvinna attt göra, den mystiska Sylvie som Richard och Leila träffar på en julfest. Sylvie nästlars sig in i deras liv - men vad är det egentligen som hon är ute efter?
"Ligga hos mig" är en suggestiv, sensuell och mörk historia som verkligen kryper under skinnet på en. Vissa partier är vissligen något sega, men historien får snabbt upp tempot igen och man sitier där och vill veta hur allting hänger ihop. Boken är faktist lite ångestframkallande, fast på ett positivt sätt, om det nu är möjligt. Men är hela tiden lite nervös för vad Richard och Leila ska ta sig för och hoppas, hoppas att de inte ska göra något dumt så att de sjabblar bort sitt förhållande.



Amerikanska Meg Cab har tidigare skrivit "En prinsessas dagbok"- serien, men nu har hon påbörjat en serie böcker som vänder sig till lite äldre läsare. "Babbeödrottningen" är den fösta boken om Lizzie Nichols, som har en tedens att säga fel saker vid fel tillfällen och som möjligtvis kan bevara en hemligeht. Hon åker till england för att tillbringa sommaren med sin engelska pojkvän. Men när det visar sig att han snarare är en groda än en prins sitter hon snart på tåget till södra Frankrike där hennes bästa kompis jobbar på ett romantiskt slott. Och slottssonen Lucas visar sig vara en riktig goding...
Det här en en riktigt trevlig



Jessica Kolterjahns debutroman är en ren njutning att läsa. Som läsare som sug du på en gång in i erättelsen om överklassflickan agnes som aldrig har älskads av sina föräldrar. Hon vill något mer än bara gifta sig och bli en god hustru, hon längtar efter att göra något av sitt liv och att uppleva riktig kärlek. Så träffar Agnes den äldre, karismatiska Claire och blir besatt av henne. Men Claire är gift.
Kolterjahns har ett lysanade stil. Hennes språk är vakert och skört. Porträttet av agnes sägs vara helt perfekt som beskrivning. Miljöerna är och skickligt gestaltade och kommer till liv under läsningen. Det är tydligt att Kolterjahn har gjort en omfattande research inför skrivandet av sin roman. "Ut ur skuggan" är på alla sätt en imponerande debut.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback